Op zoek naar een slowjuicer? Dan ben je op de juiste pagina belandt. Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben we de 5 beste slowjuicers op een rijtje gezet.
De onderstaande lijst met de beste slowjuicers is tot stand gekomen met klantenrecensies, meningen op forums en professionele review websites zoals de Consumentenbond. Ook hebben wij verschillende winkeliers van slowjuicer apparaten geïnterviewd.
Van luxe slowjuicers tot een basic slowjuicer voor een lagere prijs. Op deze pagina kun je ontdekken welke slowjuicer het beste bij jouw wensen en budget pas.
Je wilt graag gezond leven en op een makkelijke manier meer vitamines binnen krijgen? Dan is een slowjuicer ideaal. Je maakt in een handomdraai gezonde sappen van fruit en groente boordevol vitamines! Ook kun je zelf 100% pure notenpasta’s maken.
Het maakt niet uit of je net begint met juicen of dat je al eerder juices hebt gemaakt. In onderstaande lijst met de beste slowjuicers vind je een slowjuicer voor zowel de beginner als de gevorderden én voor ieder budget.
De top 5 beste slowjuicers van 2024
Iedere maand beoordelen wij slowjuicers op basis van prestaties, gebruiksgemak, bouwkwaliteit en prijs. Hieronder vind je de 10 beste slowjuicers van 2024 – opgesteld door onze experts.
1De beste slowjuicer van 2024
Philips Avance Masticating Juicer
Deze slowjuicer van Philips is een allround slowjuicer voor dagelijks gebruik die je overal voor kunt gebruiken. Van het juicen van fruit en tarwegras, tot bladgroenten en noten. De Philips Avance Masticating Juicer is overal in thuis. Je kunt alle onderdelen makkelijk schoonmaken en zijn ook geschikt voor de vaatwasser.
- Verwerkt bijna alle ingrediënten: van fruit tot groenten
- Met schenkstop
- Minder voorbereidend snijwerk door 2x grotere vultrechter
- Geen schuimafscheider
- Makkelijk te reinigen
Specificaties
- Verticale slowjuicer
- Inhoud 1 liter
- Afneembaar sapreservoir
- Vaatwasserbestendig
- Toerental: 120 omw/min
- Vermogen 200 W
Video
Onze conclusie
Met de Philips Avance Masticating Juicer maak je eenvoudig de lekkerste juices. Deze slowjuicer is geschikt voor: fruit, tarwegras, bladgroenten en noten. Je kunt er ook prima notenpasta’s of pindaas mee maken. Door de MicroMasticating technologie gaan er weinig voedingsstoffen verloren, omdat de cellen van je groenten en fruit geopend worden waardoor je het maximale uit je ingrediënten haalt. Hierdoor blijven de vitamines behouden. Door de druppelstop krijgje geen vies aanrecht. En na gebruik kun je alle onderdelen van de slowjuicer eenvoudig met kraanwater wassen of in de vaatwasser doen. Door het allround gemak van deze slowjuicer en de goede prijs is dit de beste keus voor een slowjuicer voor 2024.
2De beste goedkope slowjuicer
De beste keus voor een goede slowjuicer voor een lage prijs!
KitchenBrothers Slowjuicer
De KitchenBrothers Slowjuicer is de beste keus voor juice liefhebbers op een budget. Deze slowjuicer maakt weinig geluid en maakt de lekkerste sapjes op een toerental van 80 omw/min.
- Goedkope slowjuicer
- Perst op lage snelheid
- Laag geluid (70dB)
- Sapreservoir met een capaciteit van 700 ml
- Toerental aan de hoge kant
Specificaties
- Horizontale slowjuicer
- Inhoud 700 liter
- Aantal snelheden: 1
- Afneembaar sapreservoir
- Vaatwasserbestendig
- Toerental: 80 omw/min
- Vermogen 2400 W
Onze conclusie
De KitchenBrothers Slowjuicer heeft een 700ml sapbeker en 1400ml pulpreservoir. Hiermee maak je sap voor alleen jezelf of het hele gezin. Na gebruik kun je alle onderdelen heel makkelijk reinigen onder de kraan of met de bijgeleverde borstel. De onderdelen zijn ook vaatwasser bestendig. Doordat er wordt geperst met een persschroef met 80 omw/min, komt er zo min mogelijk zuurstof vrij. Dit garandeert een volle rijke smaak en zorgt dat de sapjes langer houdbaar zijn. De duurdere modellen zitten op een lager toerental van ongeveer 40 omw/min. Hierin zie je een deel van het prijsverschil van dit goedkopere model terug.
3Slowjuicer met een grote vulopening
Sage The Big Squeeze
Met de Sage The Big Squeeze is je juice een stuk sneller klaar. Door de grote vulopening kun je namelijk de ingrediënten er heel in doen. Dit scheelt een hoop snijwerk. Er past namelijk een hele appel in! Je kunt in één keer 1200 ml persen. Genoeg voor de hele familie dus. Dit maakt deze slowjuicer de beste keus als je snel klaar wilt zijn met je juice.
- De vulopening is groot genoeg om hele ingrediënten in te plaatsen
- Schenkstop voorkomt dat je je aanrecht vies maakt
- De pulpcontainer en sapreservoir kun je los opbergen
- Geen schuimafscheider
Specificaties
- Afneembaar sapreservoir
- Toerental 80 omw/min
- Afneembare pulpcontainer
- Vaatwasserbestendig
- Grote vulopening
- Inhoud 1200 ml
Video
Onze conclusie
De Sage The Big Squeeze perst met 80 omw/min alle sap uit fruit en groenten. Dankzij het speciale draai- en filterontwerp perst hij langzaam de maximale hoeveelheid sap alle ingrediënten. Met de slowjuicer maak je in één keer 1200 ml, zo’n 5 á 6 glazen. Je kunt in één keer gemakkelijk het hele gezin van een vers sapje voorzien. De slowjuicer is voorzien van een goede motor van 2400 watt. En is vrij stil tijdens het gebruik.
De grote vulopening scheelt veel voorbereiding
Maar het grootste voordeel van deze slowjuicer is de grote vulopening. Bij andere slowjuicers moet je de ingredienten in kleine stukken snijden zodat ze in de vulopening passen. Dit is bij deze slowjuicer niet nodig. Je kunt de ingrediënten er heel in doen. Dit scheelt natuurlijk een hoop snij en voorbereidingswerk! Na gebruik kun je de The Big Squeeze makkelijk met de hand reinigen.
4De beste keus voor het laagste toerental
Hurom H100
Deze Hurom H100 is een aanwinst voor je keukenblad. Deze slowjuicer is echt een lust voor het oog. Maar aan de kwaliteit is ook niets aan te merken. Hurom behoort tot de topmerken in de slowjuicers en dat is ook te merken aan de H100. Hij perst met 43 omw/min echt alle sap uit de groente en fruit en door deze lage snelheid heb je een juice van topkwaliteit! De H100 is ook een hele compacte slowjuicer waardoor hij weinig ruimte inneemt op het aanrecht. Hierdoor zijn wel het persvat en pulpkan wat aan de kleinere kant.
- Perst met 43 omw/min
- Super mooi design
- Compacte slowjuicer
- Pulpregelaar
- De nieuw ontworpen zeef is eenvoudig schoon te maken
- Kleiner persvat en pulpkan
Specificaties
- Verticale slowjuicer
- Toerental: 43 omw/min
- Motor: 150 W
- Vaatwasserbestendig: nee
- Gewicht 5,3 kilo
Video
Onze conclusie
Met de Hurom H100 heeft Hurom een prachtige slowjuicer afgeleverd die ook nog eens heel compact is. Hierdoor past hij prima op ieder aanrecht. Met 43 toeren per minuut kan de juicer zowel hard als zacht fruit goed persen. Maar ook harde groenten, bladgroenten en noten zijn goed te verwerken. Deze Hurom slowjuicer heeft alleen wel een wat kleiner persvat (350 ml) en een kleinere pulpkan dan de meeste slowjuicers. Dat zorgt ervoor dat deze slowjuicer zeer compact is.
De Hurom H100 beschikt daarnaast over een nieuw ontworpen zeef die eenvoudig is schoon te maken. Dat scheelt weer met schoonmaken.
Hoe is de kwaliteit sap?
Door de lage perssnelheid is de sap kwaliteit van de Hurom H100 heel goed. Een mooi heldere sap, die zo goed als geen pulp bevat. De Hurom slowjuicer beschikt over een tweede generatie persschroef, die net als bij de andere Hurom modellen zorgt voor een goede sap opbrengst. Daarnaast heeft de H100 een pulpregelaar, hiermee kun je zelf regelen of er wel of geen pulp wordt meegenomen in de juice.
Met de H100 haal je dus een kwaliteit juicer in huis die er ook nog eens prachtig uitziet.
5Slowjuicer met perfecte prijs/kwaliteit
Kenwood JMP600WH
De Kenwood JMP600WH is scherp geprijsd voor een verticale slowjuicer met dergelijke specificaties. Met deze Kenwood maak je moeiteloos gezonde sappen van je favoriete fruit, groenten en noten. De slowjuicer heeft een vermogen van 150 watt en smaak, kleur en voedingsstoffen blijven behouden door de langzame, koude persing van 60 rotaties per minuut.
- Anti-druppeltuit
- Eenvoudig schoon te maken
- Relatief stil voor een slowjuicer
- Toerental van 60 omw/min
- Losse pulpcontainer en sapreservoir apart op te bergen
- Opvangbak van 700 ml
- Pulpreservoir is aan de kleine kant
Specificaties
- Verticale slowjuicer
- Vaatwasserbestendig
- Toerental: 60 omw/min
- Opvangbak: 700 ml
- Pulpreservoir: 500 ml
- Druppelstop
- Motorvermogen: 150 W
- Reverse knop
Video
Onze conclusie
Met de Kenwood JMP600WH kun je alle kanten op. Met deze Kenwood maak je moeiteloos gezonde sappen van je favoriete fruit, groenten en noten. De slowjuicer heeft een vermogen van 150 watt en smaak, kleur en voedingsstoffen blijven behouden door de langzame, koude persing van 60 rotaties per minuut. De slowjuicer heeft een makkelijke reverse knop. Als er ingrediënten vastlopen druk je op de reverse knop en kun je snel weer door met persen.
Hij is gemakkelijk in gebruik
De Slowjuicer PureJuice JMP600WH, uitgerust met een druppelstop en een grote sapkan. Het opvangbakje waar de droge pulp in valt is wat aan de kleine kant. Wanneer je veel sap maakt zal je deze tussendoor even een keer leeg moeten maken. De slowjuicer is redelijk compact en maakt voor een slowjuicer relatief weinig geluid. Alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig. Je kunt de onderdelen makkelijk schoonmaken of nadien even in de vaatwasser doen.
Waar moet je op letten wanneer je een slowjuicer wilt kopen?
Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten wanneer je de beste slowjuicer wilt kopen. Hieronder zal ik de voornaamste opsommen.
Toeren per minuut
De snelheid waarmee het wormwiel ronddraait wordt aangegeven in toeren per minuut. Een goede slowjuicer draait langzaam op zo’n 40 – 80 toeren per minuut. Hierdoor komt er bij de juicer tijdens het persen geen warmte vrij. Slowjuicen is een vorm van koude persing net zoals olijfolie. En dit komt de kwaliteit van het sap ten goede. Het bevat meer voedingsstoffen en is langer houdbaar.
Let bij de aanschaf dus op de hoeveelheid toeren per minuut. Minder is beter! Hele goede machines zitten op zo’n 40 toeren per minuut. Andere op zo’n 80 toeren. Meer dan 80 is niet aan te raden.
Persopbrengst van de juicer
Een slowjuicer kopen is een hele investering. Maar het is een product wat je (hopelijk) veel gaat gebruiken. Als je kiest voor juicer met een hoge persopbrengst dan pluk je daar iedere keer de vruchten van. De persopbrengst verschilt per nogal per merk en model.
Als je groentepers een goede persopbrengst heeft dan krijg je hele droge pulp in je opvangbakje. Als je pulp niet droog is dan kun je de pulp nog een keer in de juicer gooien. Maar ja, dit is natuurlijk wel dubbel werk.
Koop daarom een slowjuicer met een goede persopbrengst.
Opvang van de pulp
Er zijn twee manieren waarop de pulp uit de juicer wordt opgevangen. In een bakje wat ernaast staat of in een bakje wat in de juicer zit. Wanneer de pulp wordt opgevangen in een bakje in de juicer dan moet je de juicer opmaken wanneer het bakje vol zit. Niet echt handig wanneer je lekker aan het juicen bent… Zoek daarom naar een juicer met een opvangbakje wat ernaast staat.
De veiligheid
Hoewel het handig is als je slowjuicer een grote vulopening heeft, kan dit een risico zijn als je kinderen hebt. Ze kunnen hun handje daar namelijk insteken en eventueel bij de messen komen. Een goede slowjuicer zal hiervoor een beveiliging hebben, zoals een klep die ervoor zorgt dat je nooit bij de schroef kunt komen.
Een andere veiligheidsmaatregel is dat de slowjuicer alleen in werking treedt, als de machine goed in elkaar is gezet. Zitten er onderdelen scheef of niet goed vast, dan zal de slowjuicer niet aangaan. Dit vergroot de veiligheid voor elke gebruiker.
Horizontale of verticale juicer: wat is beter?
Ga je een juicer kopen dan kun je kiezen uit een horizontale of verticale juicer. Of je een horizontale of verticale slowjuicer wilt is eigenlijk een kwestie van smaak. Er zitten niet enorm grote verschillen tussen de twee maar wel een paar kleine.
De voor en nadelen op een rijtje:
De horizontale slowjuicer
- Kan beter overweg met tarwegras
- Is groter en neemt dus meer ruimte in beslag.
- Kan wat minder goed overweg met zacht fruit.
- Je moet alles er met de stamper in duwen.
De verticale slowjuicer
- Neemt minder ruimte in beslag
- Je kunt alle producten er gewoon in laten vallen.
- De verticale slowjuicer is wat minder mooi
Zelf heb ik de voorkeur voor de verticale slowjuicer. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag en je hoeft niet alles met de stamper aan te duwen.
5 redenen om een slowjuicer te kopen
Er zijn heel veel redenen om te starten met juicen. Sapjes maken met een juicer stelt je in staat om:
1. Veelzijdig in gebruik
Je kunt ontzettend veel met een slowjuicer, niet alleen groentesap maken. Ze zijn ook geschikt om babyvoeding mee te maken, beslag, noten- en amandelmelk, marinades en bouillon. Je kunt er zelfs soep mee maken, sommige juicers kunnen deze direct voor je koken.
2. Gevarieerder eten
De slowjuicer geeft je de mogelijkheid gevarieerder te eten dan normaal. Als er groente is die je niet zo lekker vindt, kun je die mengen met andere groenten die je wel lust in de slowjuicer. En ook kun je sap maken van bijzondere groente, die je normaal niet klaar zou maken, zoals paksoi of postelein.
3. Lekkere en gezonde sapjes maken
Natuurlijk zijn de sappen die je met de slowjuicer maakt lekker, maar ze zijn ook nog eens ontzettend gezond. Door het langzame persen blijven alle enzymen, antioxidanten, vitamines en mineralen behouden. Hierdoor krijg je het zogenaamde “levende sap”.
4. Afvallen
De gezonde groentesappen die je met de slowjuicer maakt, zijn ook uitstekend geschikt om mee af te vallen. Je kunt bijvoorbeeld een maaltijd per dag vervangen met een juice. Door dit te doen kun je afvallen met juicen.
5. Meer gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen
Er wordt altijd aanbevolen om twee ons groente en fruit te eten op een dag. Maar heel veel mensen komen daar niet aan. Als je een sapje maakt, dan weet je zeker dat je heel gemakkelijk aan die twee ons groente komt. Zo kun je je lichaam elke dag weer alle belangrijke voedingsstoffen die het nodig heeft geven.
Daarbij komt dat deze voedingsstoffen ook nog eens gemakkelijker op te nemen zijn door het lichaam, als je ze binnenkrijgt via een sapje. De slowjuicer heeft de vezels van de groente opengebroken en daardoor kan je lichaam ze vier keer sneller verwerken. Het kost je lichaam zo’n 4 uur om een gewoon stuk groente of fruit te verteren. Een groentesap uit de slowjuicer heeft het in een kwartier verteerd.
Wat zijn de voordelen van een slowjuicer?
Wil je een juicer kopen dan heb je grofweg de keuze uit twee soorten: slowjuicers en sapcentrifuges. De twee type machines verschillen veel van elkaar.
De kenmerken van een sapcentrifuge
- Beschikt over een scherpe, ronddraaiende rasp (draait met 20.000 toeren per minuut)
- Levert sap en pulp op
- Door de ronddraaiende messen wordt het sap vermengd met zuurstof. Dit zorgt voor oxidatie
- Kan geen vezelige groente verwerken
- Er komt hitte vrij bij het maken van het sap, dat zorgt ervoor dat er voedingsstoffen verloren gaan
- Maakt veel geluid
De werking van de beide apparaten is dus wat anders. Alles bij elkaar heeft de slowjuicer veel voordelen ten opzichte van de sapcentrifuge.
De voordelen van een slowjuicer in vergelijking met een sapcentrifuge
- Hogere sapopbrengst: de slowjuicer werkt efficiënter dan een sapcentrifuge. Je krijgt dus effectief meer sap uit dezelfde groente en fruit.
- Het sap bevat veel meer voedingsstoffen: doordat er geen oxidatie en verhitting bij komt kijken. De slowjuicer werkt met een schroef en perst het sap in plaats van het te raspen, dat er ook voor zorgt dat het sap gezonder is dan wat je met een sapcentrifuge krijgt.
- Kan bladgroente en tarwegras prima verwerken. Vooral de verticale slowjuicers hebben hier geen enkel probleem mee. Een sapcentrifuge kan geen taaie groente verwerken.
- Het sap is tot wel drie dagen houdbaar in de koelkast.
- De smaak van sap uit een slowjuicer is beter. Doordat alle voedingsstoffen behouden blijven is het sap puur en smaakvol.
- De slowjuicer produceert veel minder geluid. De motor van een sapcentrifuge draait met 20.000 toeren, dat maakt een hoop lawaai.
Waar de sapcentrifuge zijn voordeel haalt is in de bereidingstijd en de prijs. Het apparaat werkt sneller dan een slowjuicer. Maar als je kijkt naar het resultaat, wint de slowjuicer natuurlijk. Het langzame persen is juist waardoor je zulk gezond sap krijgt en daarom is het de moeite waard om wat langer op je groentesap te wachten. Dat geldt ook voor de prijs. De slowjuicer is wat duurder in aanschaf dan een sapcentrifuge. Maar uiteindelijk krijg je er een veel beter product voor.
Hoe werkt een slowjuicer?
Een goede juicer kneust en perst de groentes op lage snelheid. Een wormwiel perst de groentes door een steeds kleiner wordende ruimte. Met deze techniek perst het met gemak sap uit groente en fruit. Ook bladgroente en tarwegras zijn voor een slowjuicer geen probleem. Doordat de slowjuicer op een lage snelheid werkt komt er weinig zuurstof in de sap en wordt er geen warmte opgewekt. Dit zorgt voor het behoud van voedingsstoffen en een langere houdbaarheid van de juice. Een slojuicer met een lage perssnelheid is dus de beste koop.
Als je liever smoothies dan juices maakt dan kun je beter kijken naar de beste blenders of vitamix blenders.
Tips voor de beste juice!
Juicen met een slowjuicer is simpel maar met deze tips wordt het helemaal een makkie:
- Zorg ervoor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker slecht voor de lijn en je gezondheid. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!
- Sapjes zijn geen vervanging voor het eten van groente en fruit. Eet gewoon je 2 ons groente en twee stuks fruit op een dag en zie de juice als een aanvulling.
- Zorg dat je alle producten even goed wast voordat je ze in de juicer stopt. Er kunnen bacteriën op de producten zitten.
- Maak de slowjuicer direct na gebruik schoon. Dan is dit nog heel gemakkelijk. Wanneer je lang wacht dan koeken alle pulp resten in de zeef en andere onderdelen en dan wordt het een lastiger karwei.
- Spoel de juicer even door. Wanneer je klaar bent met juicen gooi dan een paar glazen water in de juicer en zet hem even aan. De meeste pulpresten spoel je er op deze manier uit en wordt het schoonmaken een makkie!
- Maak voldoende sap in één keer. Het maken van een juice kost wat tijd. Maak daarom gewoon een dubbele portie. Een voor vandaag en één voor morgen!
Conclusie: wél of geen slowjuicer kopen?
Steeds meer mensen willen gezonder leven. Een slowjuicer is een handige manier om wat meer groente en fruit binnen te krijgen. Een juice is een echte vitamine bom!
Je kunt dit natuurlijk ook met een blender doen. Maar een blender filtert er de pulp niet uit. Hierdoor krijg je een enorm dikke juice. Wanneer je een lekker sapje met veel vitamines wilt maar zonder de pulp dan is de slowjuicer perfect voor jou!
Wil je niet de hoofdprijs betalen, maar toch genieten van een heerlijke juice? Dan kun je kiezen voor slowjuicer voor de beginnende juicer. Zoals de KitchenBrothers Slowjuicer of de Philips Avance Masticating Juicer. Deze apparaten zijn beide als beste uit onze test gekomen!
Veel gestelde vragen
We krijgen regelmatig vragen van mensen die graag een slowjuicer willen kopen maar het even niet meer weten. Hieronder vind je de meest gestelde vragen:
Een slowjuicer is iets voor jou wanneer je graag, op een makkelijke manier, wat meer vitamines binnen wilt krijgen. Met de slowjuicer kun je makkelijk een stuk meer fruit en groente binnen krijgen!
Iedere maand beoordelen wij slowjuicers. In de testresultaten van deze maand is de Philips Avance Masticating Juicer als beste uit de test gekomen. Deze slowjuicer heeft een hele gunstige prijs/kwaliteit verhouding.
De KitchenBrothers Slowjuicer is als beste koop uit onze test gekomen voor een budget slowjuicer. Ondanks de lage prijs maakt deze slowjuicer een uitstekende juice!